Larry Carlton: Strikes twice

Kommentarer

Gitarrguden och studioräven Carlton levererar ett nytt soloalster av magnifik klass. Som alltid rör sig musiken i funkig terräng där jazziga floder porlar fram genom skogar som fusionerat sig med neonupplysta bluesbyar.
På ett par låtar tar sig den gode Larry till att sjunga och det är väl i ärlighetens namn inte skivans största stunder. Men strunt detsamma. Som alltid med Larry är det när fingrarna busar och rusar och leker och smeker den älskade gitarrhalsen som magin skapas. Och sällan har gitarrspel varit så förtrollande, och instrumental grovfusion så satans härlig, som i "Mullberry Street", denna fulländade och svettigt sköna komposition som i mina öron ter sig som den funkiga fusionjazzens största stund någonsin.
Precis som på mannens självbetitlade alster från 1978 må man klaga en smula över ett något utdaterat sound, särskilt på trummor och keyboards, men waddafukk; Larrys lir förlåter allt. Lyssna på nämnda "Mullbery Street", lyssna på det fantastiska titesspåret, lyssna på "Street Parade", lyssna på" Springville" och lyssna på den hjärtskärande vackra "For Love Alone".
Den som inte fattar storheten i detta är bara att beklaga.
- Anders P

Låtlista

Ingen låtlista tillgänglig.

Andra titlar av Larry Carlton

Larry Carlton:Larry Carlton Larry Carlton:On Solid Ground Larry Carlton:Last nite Larry Carlton:Sleepwalk Larry Carlton:Mr. 335 Live in Japan Larry Carlton:Friends Larry Carlton:Sapphire Blue Larry Carlton:Alone/ But never alone Larry Carlton:Collection

Alla titlar med Larry Carlton

Köp på

amazon.comreklam  |  amazon.co.ukreklam  |  cdon.com

Youtube

Loading...

Ägare

Dessa 8 medlemmar har "Strikes twice" i sin samling:
Anders P   Gerald Bostock   Iceberg   Mattias Jonsson   MrDoctor74   MusicBox   nisky   TrueColors  

Lägg i min önskelista

Omslag:


 

Etiketter

jazz(1), fusion(1)

Betyg

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Medelbetyg: 10

Bolag

Warner Bros
Warner Bros.
WB (Ger)

Format

cd (2)
lp (7)
reklam: