Steve Earle: Train A Comin'

Kommentarer

Åter efter ett antal månader på kåken för narkotikabrott, fri från sitt straff och fri från sitt missbruk, glimrar det om Earle när han ger sig i kast med en knippe folkcountrylåtar. Han är bara utrustad med sin akustiska gitarr och sin karismatiska röst, så full av närvaro och känslighet. Och så har han med sig några polare också, även dom helt akustiska, med banjo, mandolin, en ståbas. Taktslag sköts medels handflateklapp mot gitarrhuset, mer behövs inte här.
Det är en stark och finstämd comebackplatta och det kändes helt rätt att Earle valde att göra den här sortens skiva just då.
Merparten av låtarna är hans egna, men det känns inte det minsta konstigt att de covers som slinker med här är "I'm Looking Through You" och "By the River of Babylon".
Beatleslåten funkar fantastiskt bra som folkcountry och detsamma gäller faktiskt låten som Boney M fick en hit med (men inte var först att spela in, ursprungligen skrevs den av en jamaicansk dancehall-grupp på 60-talet).
Med "Train a Comin'" inledde Steve Earle en ny fas i sin karriär, en fas som skulle ge ett antal lysande plattor och en fas som tack och lov fortfarande pågår.

- Anders P

Låtlista

Version 1
 1. Mystery Train, Pt. 2
 2. Hometown Blues
 3. Sometimes She Forgets
 4. Mercenary Song
 5. Goodbye
 6. Tom Ames' Prayer
 7. Nothin' Without You
 8. Angel Is the Devil
 9. I'm Looking Through You
 10. Northern Winds
 11. Ben McCulloch
 12. Rivers of Babylon
 13. Tecumseh Valley

Andra titlar av Steve Earle

Steve Earle:El Corazón Steve Earle:Guitar Town Steve Earle:Copperhead Road Steve Earle:Transcendental blues Steve Earle:I Feel Alright Steve Earle:jerusalem Steve Earle:The Revolution Starts...Now Steve Earle:Sidetracks Steve Earle:Townes Steve Earle:the collection

Alla titlar med Steve Earle

Köp på

amazon.comreklam  |  amazon.co.ukreklam  |  cdon.com

Youtube

Loading...

Ägare

Dessa 25 medlemmar har "Train A Comin'" i sin samling:
Anders P   Askungen   bitterelvis   Cephalicus   Deadcat   Festerday   Fred   HighFidelity   Kebbe   Less   Maxwell Sane   Nietzsche   Pellmeister   Pophead   Reverend   Rickard   Robjah   rockposer   Ronson   Rusty   SethGecko   Stenis   TFEasterbunny   Turbo2000   willer  

Lägg i min önskelista

Omslag:


 

Etiketter

country(2), americana/alt-country(1), rock(1), 90-tal(1)

Betyg

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Medelbetyg: 7

Bolag

Plain
TRACD 111
Transatlantic records
Warner
Winter Harvest Entertainment

Katalognummer

TRACD 111

Format

cd (21)
lp (1)
mp3 (1)
reklam: