Vanliga frågor

Vad är pop.nu?

pop.nu är en sajt vars huvudsakliga funktion är att användarna kan lägga in och hålla ordning på sin skivsamling där. Från början var den huvudsakliga funktionen att man kunde skriva sina egna skivrecensioner, men denna del av sajten är numera borttagen.
pop.nu startades i november 2001, och grundades, utvecklas och ägs av Jonas Hallgren.

Var har recensionerna tagit vägen?

Det finns flera anledningar till att de är borttagna. En är att kvaliteten på dem var mycket skiftande. En annan att jag kände att jag inte hade tid att engagera mig i dem. En tredje är att det inte fanns någon direkt kontinuitet i dem Ibland kunde det komma fem på en vecka, medan det under andra perioder kunde gå månader utan att någon lades in. Formen utan varken redaktör eller redaktion funkade inte helt enkelt.

Vad är Popologi?

Popologi var ett frågespel där man både fick skriva och svara på frågor, i de allra flesta fall med musikanknytning. Precis som med recensionerna så höll de mycket skiftande kvalitet. För den som är intresserad av att göra någonting av det material som finns sparat från spelet, dvs drygt 25000 musikfrågor av varierande kvalitet, är jag öppen för en diskussion om en överlåtelse. Kontakta mig i så fall.

Hur lägger man in sin skivsamling?

Det finns huvudsakligen två sätt. Antingen skriver man in sina skivor med formuläret för detta, eller så söker man efter artister och/eller titlar och kryssar för de man har och trycker på en knapp för att lägga in skivor i sin samling. Dessa båda sätt kan förstås även kombineras. Dessutom kan man om man tittar på en annan samling kryssa för de titlar man själv har, på samma sätt som när man söker.

Vad ska man lägga in?

Så mycket eller lite man vill. Du bestämmer.

Vad är etiketter?

Etiketter är nyckelord som man kan märka titlarna i sin samling med. Det kan till exempel vara länder, genrer, årtionden, producentnamn eller omslagsecknare. Dessa nyckelord kan man sedan använda för att filtrera visningen av sin samling med, t ex bara visa skivor från 70-talet, eller bara de med artister från Tyskland. Du bestämmer själv vilka etiketter du vill sätta på varje titel, men på varje skivas egen sida listas även vilka etiketter som satts på just den titeln.
Etiketter sätts per titel, men om man vill kan man göra undantag för enskilda skivor i sin samling.

Hur funkar det med omslagsbilder?

Till varje titel kan man ladda upp en eller flera omslagsbilder. Dessa kan sedan användas av alla sajtens användare som har just den skivan i sin samling. Det är fullt möjligt att ladda upp flera olika omslagsbilder till samma titel, och i dessa fall kan man för varje enskild skiva i sin samling välja vilken av bilderna man vill använda. Man kan även välja att inte använda någon av de tillgängliga bilderna.

Hur funkar det med språken?

pop.nu finns för närvarande i två språkversioner. En svensk och en engelsk. På varje enskild sida kan man när som helst klicka på en av flaggorna i övre högra hörnet för att komma till motsvarande sida på det andra språket. Allt innehåll i sajtens databaser delas mellan språkversionerna, med undantag av foruminlägg, etiketter och kommentarer till skivorna.

Hur får jag veta mer?

Man kontaktar Jonas Hallgren på jonas@pop.nu. Eftersom ett visande av en mailadress på en hyfsat välbesökt sida gör att det kommer en del spam, så är det bra att använda en tydlig ämnesrad i sitt mail, så jag inte råkar slänga bort det av misstag.
reklam:


Stödköp här:

Internationella:
amazon.comreklam
amazon.co.ukreklam
cd-wow.com
hmv.co.uk
play.com

Svenska:
Discshop
Ticnet SE
cdon.se
megastore.se
adlibris.com
bokus
lovefilm.se
misco.se
ebay.se
coolstuff.se
Telefoni/Internet:
Telia
Tele 2
Telenor